Blomkålssushi, uden ris

Blomkålssushi, uden ris

Jeg er meget stolt af denne lille opdagelse fra min side. Jeg har fundet ud af, hvordan jeg kan lave “sushi” helt uden brug af ris.

Dette er et skridt videre fra Sushi-ris med blomkål, hvor man blander blomkål sammen med risene, for at spise færre ris.

Retten er velegnet til frokost og kan laves dagen før.

  • 2 maki ruller
  • 30 min

Ingredienser

  • 1 lille blomkål
  • 1 liter vand
  • 1,25 dl risvineddike
  • 2 spsk sukrin gold1
  • 2 tsk Fiber HUSK2
  • Lidt salt
  • 2 ark sushi tang

Fremgangsmåde

  • Skær buketterne af blomkålen, og riv dem fint på maskine.
  • Kog vandet og hæld det over blomkålen med lidt salt. Lad det stå til det er kølet af.
  • Knud vandet og væden ud af blomkålen. Det skulle gerne få konsistensen af kogte ris.
  • Kom risvineddiken, lidt salt og sukrin i en kasserolle. Kog det op ved middel varme og rør rundt. Sukrin og salt skal være opløst.
  • Imens risvineddiken koger, kom blomkålen i en skål og ælt HUSK ind i det
  • Når risvineddiken er færdig hæld den forsigtigt over blomkålen. Ælt det sammen, så al risvineddiken optaget af blomkålsmassen.
  • Rul blomkålsmassen til en rulle og lad det stå 10-15 minutter.

Lav maki-rullerne:

  • Del blomkålsmassen i to dele.
  • Tag et ark tang
  • Fordel den ene halvdel af blomkålsmassen på arket, så der er ca. 2 cm frit i den ene side.
  • Læg dit fyld på midten af blomkålsmassen
  • Fugt forsigtigt den frie del med koldt vand.
  • Rul den sammen og læg den til side, gør gentag for den anden halvdel af massen

Lad rullerne hvile et par minutter og skær dem så ud. Hver rulle bør blive til otte maki-stykker.

Flere lækre opskrifter

Dette er blot en af mange opskrifter på Mad forandrer