Sushi-ris med blomkål

Sushi-ris med blomkål

Da jeg forsøger at følge DDVs kostplan, må jeg ikke spise ret mange ris.

Dette er et stort problem, når man som mig elsker sushi.

Derfor erstatter jeg nogle af risene med blomkål.

Fremgangsmåden til at lave risblandingen er afskrevet fra Howcasts How to Make Sushi Rice

Ingredienser

  • 5dl sushi ris
  • 2dl risvineddike
  • 2tsk salt
  • ~0.6dl sukker (eller sødemiddel med samme sødeeffekt)
  • 10cm konbu tang
  • 1 helt blomkålshoved.
  • Koldt vand

Udstyr:

  • Målebære
  • Si
  • Lille kasserolle
  • Stor kasserolle
  • Skål
  • Træ grydeske

Fremgangsmåde

  • Skyl risene i sien under koldt vand og sorter dårlige ris fra.
  • Læg risene i blå i den store kasserolle med ca. 2½ cm vand over risene, lad dem stå i 30min.
  • Skyl risene igen, gentag indtil vandet er klart.
  • Kom risene tilbage i den store kasserolle med ca. 5,25dl vand.
  • Kog op på høj varme med låg på, når vandet koger skru ned på laveste.
  • Det skal koge i 20 min. Hvis der stadig er vand tilbage efter 20 min, lad det koge lidt længere men pas på, de brænder nemt på.

Mens risene koger:


  • Hæld risvineddiken i den lille kasserolle sammen med sukker/sødemiddel og salt.
  • Kog det ved mild varme. Rør rundt til sukker og salt e opløst.
  • Kom konbu tangen i og sluk for varmen. Lad det trække til det skal over risene.

Når risene er færdige:

  • Skal de hvile i kasserollen i 15 min.
  • Mens risene hviler, kan du lave blomkålen.
  • Pluk buketterne.
  • Riv dem på et groft eller mellemstort rivejern, de må ikke blive for fine.
  • Kom dem i en skål for sig selv og hæld kogende vand over dem til de er dækket helt af vandet.
  • Du kan med fordel tage konbu tangen fra risvineddike og læg dem ved blomkålen i mens det ligger i vandet.)
  • Kom risene i en skål, pas på du ikke får brændt ris med fra bunden, de vil ødelægge konsistensen.
  • Bland blomkålen i, forsøg dig frem med blandingsforholdet men jeg vil ikke anbefale mere end halvt ris og halvt blomkål, men er nok tættere på 1/3 blomkål.
  • Hæld forsigtigt risvineddiken ud over og vend forsigtigt rundt, så det bliver fordelt ligelidt.
  • Lav dine makiruller med det indhold som du vil have i dem.

Flere lækre opskrifter

Dette er blot en af mange opskrifter på Mad forandrer