OM

Morten før og efter

Jeg har været overvægtig siden, jeg var teenager. Jeg nåede helt op til næsten 160 kilo og størelse 50 str i jeans.

At være så stor var ødelæggende for både mit fysiske og psykiske helbred. I forbindelse med jeg gik i behandling for social angst i 2012, besluttede jeg mig for at nu var det nok. Nu skulle Morten have det godt med sig selv.

Det betød store ændringer i mit liv. Jeg lagde min kost helt om. Alle de penge jeg før brugt på mit massive overforbrug af snacks, blev istedet brugt på sund og lækker mad. Jeg startede med, at gå fast i træningscentret. Begyndte at svømme og gå til Zumba.

Efter knap 3 mdr. havde jeg tabt ~18 kilo. Efter knap 2½ år havde jeg tabt 40 kilo.

Der var mange sejre under vejs. Jeg lagde en masse sammenligningsbilleder op på facebook, som gav støtte og bekræftigelse. Da jeg pludselig kunne købe PÆNT herre tøj i normale butikker, gik jeg amok og skiftede alt, mit tøj ud. Jeg forærede en sofa fuld tøj væk til andre, der var igang med at tabe sig.

Det er ikke nok, at maden er sund, den skal også være lækker. Jeg havde ikke været vedholdende og motiveret nok til at tabe så mange kilo, hvis jeg kun skulle spise kedelig mad.

For at nå målet om at komme ned i vægt er træning et godt supplement til kosten. Dog altid være maden, som er vigtigst for at opnå målet og for at holde vægten. Jeg har oplevet en stor forvandling af mit liv. Mit selvværd fik stort løft, og al fysisk aktivitet blev meget lettere. Det er denne forvandling, som inspirede mig til navnet på denne blog: “Mad forandrer”.

– Morten