Hjemmelavet snackbar – første forsøg

Hjemmelavet snackbar – første forsøg

Jeg spiser desværre lidt for mange energi-/proteinbarer, når jeg bliver sulten og/eller er ved at gå sukkerkold.

Dette er mit første forsøgt på, at lave en energibar selv.

Jeg har baseret opskriften på min (gulerodskonfekt)[/opskrifter/2014/10/05/gulerodskonfekt/] som jeg har tilsat nogle ingredienser, der giver retten noget mere masse.

Vægt af den færdige ret:

Lidt over 600g.

Kalorieindhold i den færdige ret:

~1576kcal samlet ~262kcal/100g

Kalorieindhold pr. portion:

131kcal/portion

Til sammenligning har ISIS/EASIS’ Free soft bar 337kcal/100g eller 101kcal pr. 30g bar.

Ingredienser

  • 300g gulerøder — 38kcal/100g = 114kcal.
  • 14g kakaopulver — 403kcal/100g = 56kcal.
  • 80g skummetmælkspulver — 350kcal/100g = 280kcal
  • 80g tørrede svesker — 240kcal/100g = 192kcal
  • 1 lille appelsin — ~61kcal
  • 3tsk fiberHUSK
  • 1tsk mandelessens
  • 2tsk kokossukker (evt. erstat med sødemiddel) — ~20kcal
  • 50g saltede cashewnødder — 574kcal/100g = 287kcal
  • 50g bygkerner — 355kcal/100g = 127kcal
  • 50g solsikkekerner — 660kcal/100g = 330kcal
  • 50g tørrede tranebær — 218kcal/100g = 109kcal

Fremgangsmåde

  • Riv gulerødderne fint
  • Blend gulerødder, kakaopulver, skummetmælkspulver, appelsin, fiberHUSK, mandelessens og kokossukker sammen til en fin masse
  • Lad massen trække i en skål i omkring 10 minuter
  • Kom bygkerner, solsikkekerner og cashewnødder på en tør pande og rist dem til bygkernerne bliver let brune.
  • Vend de ristede kerner og de tørrede trænebar i gulerodsmassen
  • Varm ovnen op på 160 grader
  • Læg et stykke bagepapir på et rundt fad og fordel massen på det, så det er lidt over en cm tykt.
  • Start med at give det 20 minuter i fadet.
  • Efter de 20 minuter kan du med fordel tage det op af fadet og bage det videre på risten i yderligere 20 minuter.
  • Lad derefter det køle af og klip det derefter ud i ca. 50g stykker.

Flere lækre opskrifter

Dette er blot en af mange opskrifter på Mad forandrer