Kantareller med rodfrugtsmos og bacon
![Kantareller med rodfrugtsmos og bacon](/images/uploads/2015/05/Kantareller-med-rodfrugtsmos.webp?width=780&height=780)
Jeg prøvede for noget tid siden en ret med kantareller og en rodfrugtsmos, dette er mit eget forsøg på at lave retten.
Den minder lidt om brændende kærlighed.
Ingredienser
- 150g kantareller (30g tørrede) – 32kcal
- 1 Skalotteløg – 25kcal
- 150g blomkål – 37kcal
- 150g knoldselleri – 53kcal
- 150g gulerod – 54kcal
- 150g jordskokker – 98kcal
- 1 fed hvidløg
- 150g bacon i tern – 356kcal. (Brug evt. 120g serrano skinke i stedet – 240kcal)
- Krydderier: Timian, salt, peber og rosmarin)
I alt: 655 kcal. (539kcal, hvis serrano skinke i stedet for bacon)
Fremgangsmåde
- Kog blomkål, knoldselleri, gulerod og jordskokker bløde i lidt vand med en halv grønsagsbouillonterning.
- Tag dem op af vandet og blend dem med rå skalotteløg og lidt af vandet til det får kartoffelmos lignende konsistens. Smag til med krydderierne (gem lidt timian til kantarellerne).
- Skær kantarellerne i tynde skiver. (Hvis du bruger tørrede kantareller, så pres hvidløget i vandet, når de ligger i blød).
- Steg baconen på en varm pande.
- Svits kantarellerne sammen med baconen, presset hvidløg og timian.
- Kom rodfrugtsmosen på en tallerken og læg bacon/kantarel blandingen oven på.
Kom evt. 10g olivenolie i mosen, det koster 90kcal men giver en rigtig god smag og hjælper på konsistensen.
Flere lækre opskrifter
Dette er blot en af mange opskrifter på Mad forandrer